Kunststof Kozijnen

Nederland is het land bij uitstek waar kunststof kozijnen gebruikt worden. In de loop der jaren zijn er veel innovaties geweest op het gebied van kunststof kozijnen. Waren het vroeger alleen nog de kozijnen in de nieuwbouw woningen, tegenwoordig wordt steeds vaker gekozen voor kunststof als vervanging van oude kozijnen.

Dit komt omdat kunststof kozijnen er in steeds meer variaties te krijgen zijn. Sommige kunststof kozijnen zijn niet van hout te onderscheiden en passen steeds vaker bij oudere huizen als vervanging van hout of bij huizen die een bepaalde sfeer uitstralen.

De Kozijnendokter kan u legio aan varianten aanbieden en biedt u een ruime keuze als u perse kunststof kozijnen wilt plaatsen.

Vakwerk

Het plaatsen van kunststof kozijnen is vakwerk. Het begint al met het verwijderen van de bestaande kozijnen. Dit vergt aandacht zodat de gevel in tact blijft. Dit is belangrijk voor het inmeten, wat een serieuze zaak is om de juiste kozijnen te kunnen plaatsen.

Ook de montage is een vak apart. Dit moet zorgvuldig gebeuren, zonder het beschadigen van gevel delen of naastgelegen kozijnen, zodat bij oplevering de gevel er weer netjes uitziet.

Bij de Kozijnendokter houden we van details, niet van kiertjes. Daarom bent u bij ons aan het beste adres voor uw nieuwe kunststof kozijn.

Varianten

Er zijn diverse varianten kunststof kozijnen. Zo kunt u kiezen uit vaste ramen, draai/kiepramen of valramen. Het is maar net op welke plek het kozijn geplaatst wordt en welke functies het krijgt.

Het is gebruikelijk dat combinaties geplaatst worden, bijvoorbeeld een vast raam met daarnaast een kiepraam, of een valraam en tevens kiepraam. Daarom kunt u met kunststof alle kanten op naar uw eigen gewenste functionaliteiten.

Kleur

Er bestaan toch alleen witte kunststof kozijnen!? Dit is een achterhaalde opmerking. U kunt kunststof kozijnen krijgen in alle Ral kleuren die u maar wilt. Zo vindt u altijd een gepast kleur bij uw gevel of inrichting. Het is zelfs mogelijk om kunststof kozijnen in bepaalde designs en prints te krijgen, zoals bijvoorbeeld een houtnerf structuur.

Waarom kunststof

Kunststof kozijnen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Even een natte doek erover en de kozijnen zijn weer schoon en fris. Daarnaast werkt kunststof zeer isolerend en is daarmee een besparing op uw energierekening.

Kunststof heeft een levensduur van minimaal 50 jaar, en zelfs dan is het vaak eerder het design of de kwaliteit van de gevel wat de doorslag geeft om te vervangen.

Kunststof is tegen alle weersomstandigheden bestand. Let wel op de kwaliteit van het glas wat u in het kozijn laat zetten. De Kozijnendokter adviseert u hier graag in. Voor slechts enkele honderden euro's meer heeft u een veel betere kwaliteit glas. Dit isoleert beter, is geluidsdichter en kan zware stormen en hagel makkelijk de baas. Dit is vaak een ondergeschoven kindje, maar voor ons vast onderdeel van de samenstelling van uw perfecte kozijn.

Kunststof kozijnen zijn overigens het beste bestand tegen ongewenste bezoekers. Mits u raam of pui natuurlijk goed sluit.

Kunststof kozijnen kunnen voorzien worden van diverse gemakken, zoals ventilatieroosters, horren, sloten of rolluiken. Wij denken graag met u mee wat voor u wenselijk is, zodat u achteraf geen spijt krijgt van uw keuze. Het is namelijk voordeliger om dit van tevoren goed te bepalen en de juiste combinatie te kiezen.

De Kozijnendokter heeft kunststof tot een kunst verheven!