• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Weinig moeite, veel besparen

Wil je energiekosten besparen en je woning verduurzamen? Maar is het installeren van een warmtepomp of zonnepanelen (te) ingrijpend en duur? Geen zorgen. Een kleine ingreep zorgt vaak al voor een groot verschil. Zo is er met raam- en kozijnisolatie al een grote winst te boeken. 

Twee belangrijke factoren: 

  • Het type glas van je ramen  
  • Het materiaal van de kozijnen 

Hoe zit dat? 
Als we het over raamkozijnisolatie hebben, is de U-waarde van belang. Die geeft aan in hoeverre jouw raamkozijnen tocht en kou doorlaten. Vuistregel is: hoe lager de waarde, des te beter de isolatie. Ter illustratie: enkel glas heeft een U-waarde van +/- 6, HR++ glas brengt die waarde aanzienlijk omlaag; naar 0.6 om precies te zijn. Heb je dubbel of enkel glas? Dan boek je al een flinke bespaarwinst door dit te laten vervangen door triple of HR+(++) glas. 

Glassoort maakt een wereld van verschil 
Toegegeven: HR++ glas is relatief kostbaar. Tegelijkertijd is het een waardevolle investering. Die betaalt zich niet alleen terug in je portemonnee, maar ook jouw woonplezier én het energielabel van je woning gaan erop vooruit.  

Materiaal is van belang 
Als het op materiaal aankomt, heeft kunststof de hoogste U-waarde, aluminium de laagste en hout zit er precies tussenin. Iets wat je kan meenemen in je keuze. Verouderde houten kozijnen kan je laten vervangen door een (identiek) nieuw paar. Eén van onze specialisaties is het vervangen en isoleren van kozijnen met behoud van de authentieke uitstraling van het origineel.  
 
Ook besparen? 
Benieuwd hoe jouw huishouden energiekosten kan besparen? Kom gerust eens langs bij ons voor vrijblijvend advies en een bakkie. Bellen kan ook, naar: 070 383 6714. Of vul het contactformulier in.  

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.