• info@kozijnendokter.nl
 • 070 383 6714
 • 070 383 6714
 

Onderhoud kunststof kozijnen

Onderhoud kunststof kozijnen

Ben je al eigenaar van kunststof kozijnen? Of overweeg je de aanschaf ervan? Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen vanwege de onderhoudsvriendelijkheid. Kunststof kozijnen zijn zeker onderhoudsvriendelijk, maar geen enkel materiaal kozijnen is compleet onderhoudsvrij.  

Wat kan je doen om je kunststof kozijnen blakend gezond te houden? De Kozijnendokter geeft doktersadvies: 

Je hoeft maar één ding te doen om kunststof kozijnen gezond te houden: grondig schoonmaken. Waar houten kozijnen eens in de zoveel tijd een verfbeurt nodig hebben en aluminium af en toe vraagt om een speciale behandeling met smeervet, ben je bij kunststof kozijnen klaar met een halfjaarlijkse poetsbeurt. De ingrediënten voor de medicijncocktail van je kunststof kozijnen zijn: 

 • Een emmer 
 • Reinigingsmiddel (allesreiniger volstaat) 
 • Een spons 
 • Een microvezeldoek 
 • Een schone, zachte theedoek 

Hoe ga je vervolgens te werk? 

Het stappenplan: 

 1. Verwijder het grootste vuil met een spons gedrenkt in water. Pas wel op met zand op de spons, dit kan de kozijnen beschadigen. Spoel 'm zo nu en dan af.  Droog de kozijnen na met een zachte theedoek.  
 2. Pak vervolgens het sopje met reinigingsmiddel erbij. Gebruik de microvezeldoek om de kozijnen grondig schoon te maken.  
 3. Spoel na met schoon water en een (schone) zachte theedoek.  
 4. Check de scharnieren: lopen die nog soepel? Zo niet: smeer ze in met wat olie. WD40 volstaat hier prima.  
 5. Et voilà: je kozijnen zijn weer schoon én gezond. 

Kleine disclaimer: gebruik geen schoonmaakazijn, spiritus, wasbenzine of andere zure, bijtende schoonmaakmiddelen. Deze beschadigen je . En dit is moeilijk te herstellen. 

In ons assortiment vind je de volgende merken: Aluplast, Gealen, K-vision en Kommerling. Alle kunststof kozijnen zijn leverbaar in allerlei varianten en kleuren. Tegenwoordig zijn er zelfs kunststof varianten met een realistische houtlook beschikbaar. 

Professionele hulp nodig? 
Je kan altijd tegen problemen aanlopen waar je zelf geen raad mee weet. Dan is het tijd om De Kozijnendokter in te schakelen voor een professionele diagnose. Onze experts geven eerlijk en vakkundig advies. Soms vervangen we een onderdeel, en soms is er een intensievere behandeling nodig. Bel ons op 070-3836714 of vul het contactformulier in. 

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.