• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Verduurzaming en isolatie van deur- en raamkozijnen in een 19e-eeuws pand

Kozijnendokter licht toe

De belangrijkste vraag was in dit geval: hoe kunnen we de kozijnen van dit 19e-eeuwse huis opknappen en verduurzamen, en tegelijkertijd de unieke elementen behouden? Er was sprake van houtrot, roest in de scharnieren en slecht isolerend enkelglas. 
 
Klassieke elementen 

De deurkozijnen die je op de foto ziet bevatten onderdelen die je tegenwoordig nauwelijks meer ziet. De klassieke espagnolet (ander woord voor deurklink) op de foto wordt al decennialang niet meer geproduceerd. Daarom hebben we dit onderdeel met voorzichtige hand verwijderd, schoongemaakt en aangepast aan de nieuwe situatie.  

Isolatieglas 
Daarnaast is het oorspronkelijke enkelglas vervangen voor HR++ glas. Net als de meeste oude houten kozijnen, hadden deze exemplaren een dikte van +/- 45 cm. Om toch (steviger en beter isolerend) HR++ glas te kunnen plaatsen, hebben onze specialisten de dikte van de kozijnen aangepast naar 65 centimeter.  

Details zijn belangrijk 
Overal wordt aan gedacht. Zo is het ‘halve maantje' in het bovenlicht (de twee ramen boven de openslaande deuren) exact even breed als het hout bij de deuropening. Ook het meten van de kozijnen komt nauw, omdat deze woning last heeft van verzakking. Het lijkt misschien alsof de onderste plinten scheef staan ten opzichte van de deur. In werkelijkheid zijn de nieuwe kozijnen juist recht gezet om verdere verzakking en tocht te voorkomen.  

Neem contact op 
Woon je in de regio Haaglanden en staan kwaliteit en goede service bij jou voorop? Ga je liever voor een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn kozijn? Vraag dan een offerte of een vrijblijvend bezoek aan. Je kan ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op 070 383 67 14. 

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.