• info@kozijnendokter.nl
 • 070 383 6714
 • 070 383 6714
 

Houten kozijnen: klassiek, warm en duurzaam

Een duurzaam natuurproduct met verrassende mogelijkheden

Als je thuis naar je kozijnen kijkt, wat voor materiaal zie je dan? Grote kans dat het antwoord ‘hout' is. Hout is sinds jaar en dag het populairste materiaal als het op kozijnen aankomt. Waarom eigenlijk? Dat leggen we je graag uit.  

Eindeloos veel mogelijkheden
Hout is een duurzaam natuurproduct met bijna onbegrensde mogelijkheden. Om te beginnen met de diversiteit aan soorten waaruit je kan kiezen: van hardhout of eiken tot grenen of vuren. Elke soort geeft weer op een andere manier ‘cachet’ aan je kozijnen.  

Dat straalt vervolgens ook af op de voorgevel, en daarmee op je huis als geheel. Ook heeft elk type hout verschillende eigenschappen als het aankomt op onderhoud of isolatie. We kijken samen met jou wat past bij jouw woning en wensen. Maak een afspraak voor advies op maat door één van onze experts. 

Voordelen houten kozijnen

Wat zijn nu precies de voordelen van houten kozijnen, ten opzichte van bijvoorbeeld aluminium of kunststof? We zetten ze voor je op een rij: 

 • Hout heeft een klassieke, warme uitstraling en behoudt daarmee het oorspronkelijke karakter van je (klassieke of monumentale) woning. Ideaal voor de verduurzaming of renovatie van je pand. 
   
 • Hout is een duurzaam materiaal. Daarom gaat het lang mee en is het onderhoud beperkt. De oudste houten kozijnen in Nederland (Maastricht, nog steeds in gebruik) stammen zelfs uit 1473!  
   
 • Bij de Kozijnendokter hanteren we de modernste technieken, zodat je houten kozijnen in de basis al veel langer mee gaan. Denk bijvoorbeeld aan geavanceerde zaagtechnieken en lijmverbindingen.  
   
 • De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos. We zagen houten kozijnen in alle soorten en maten, zodat het naadloos in jouw (historische) woning past. Ook de kleurkeuze is aanpasbaar. Dus ben je na enkele jaren toe aan een lik verf in een andere tint: geen punt.  
   
 • Houten kozijnen zijn gemakkelijk te repareren. Is er sprake van een plaatselijke beschadiging? Die is eenvoudig te fiksen, meestal is er geen ingrijpende behandeling nodig.  

Project in beeld

De Kozijnendokter werd benaderd voor een historische woning in het centrum van Den Haag. Bij deze historische parel zijn de raam- en deurkozijnen vervangen door duurzame, geluiddempende exemplaren. Behoud van originele elementen en respect voor de oorspronkelijke architectuur stonden hier voorop. Verder werd het pand meteen beter geïsoleerd en zo verduurzaamd. Bekijk het project klassieke woning met openslaande deuren

Waarom wij voor houten kozijnen kiezen

Twijfel je over de materiaalkeuze van je kozijnen? Misschien denk je: ‘Hout is mooi, maar kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig.’ Hier zit een kern van waarheid in. Toch kiezen wij bij de Kozijnendokter liever voor hout. Waarom? 

Waarom wij voor houten kozijnen kiezen

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.