• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Kozijnendokter wordt blij van houten kozijnen. Waarom?

Twijfel je over de materiaalkeuze van je kozijnen? Misschien denk je: ‘Hout is mooi, maar kunststof kozijnen hebben minder onderhoud nodig.’ Hier zit een kern van waarheid in. Toch kiezen we bij de Kozijnendokter liever voor hout. Waarom? We delen graag onze inzichten.  

Houten kozijnen hebben veel minder onderhoud nodig dan je waarschijnlijk denkt. Daar komt bij dat hout een duurzaam natuurproduct is. Lees hier meer over de voordelen van houten kozijnen.  

Gezonde houten kozijnen  
Hoe houd je je houten kozijnen gezond? En wat kun je doen bij beschadigingen? Onze tips: 

  • Denk na over de kleur bij het aanschaffen van houten kozijnen. Daarvoor geldt: hoe donkerder de verf, hoe groter de warmteopname. Hierdoor kan de verflaag gaan krimpen en barsten. Houtsoorten met een lichte kleur hebben minder onderhoud nodig. 
  • Maak je kozijnen regelmatig schoon. Gebruik daarbij geen schuur- of schoonmaakmiddelen met chloor. Dit tast de verflaag aan. 
  • Een leuke life-hack: gebruik je stofzuiger niet alleen voor de vloer, maar ook om af en toe de ventilatieroosters bij je ramen schoon te maken. 
  • Laat beschadigingen of slijtage zo snel mogelijk herstellen. Bij snel herstel voorkom je een complete vervanging van de kozijnen. 
  • Geef je houten kozijnen om de 5 à 6 jaar een nieuwe lik verf. Door het brede aanbod aan houtsoorten en geavanceerde verftechnieken hoeft dit allang niet meer elke 4 jaar. Controleer zo nu en dan het hang- en sluitwerk van de kozijnen. Het voordeel van hout is dat kleine beschadigingen gemakkelijk te repareren zijn.   

Lokale parel  
Woon je in de regio Haaglanden en staan kwaliteit en goede service bij jou voorop? Ga je liever voor een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn kozijn? Vraag dan een offerte of een vrijblijvende afspraak aan via ons contactformulier. Je kan ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op 070 383 67 14. De Kozijnendokter komt graag langs. 

De plus van houten kozijnen

Hout is sinds jaar en dag het populairste materiaal als het op kozijnen aankomt. Waarom eigenlijk? Dat leggen we je graag uit.  

De plus van houten kozijnen

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.