• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Je schuifraam verduurzamen en isoleren

Ontdek onze duurzame oplossingen

Schuiframen: als je in een appartement, monumentaal of historisch pand woont ken je ze wel. Ondanks de prachtige klassieke uitstraling en lichtinval, veroorzaken schuiframen vaak tocht. Niet in de laatste plaats omdat de schuiframen vaak enkelglazig zijn. Wat kan je doen om je schuifraam en huis tóch beter te isoleren en zo te verduurzamen? 

Er zijn genoeg opties om tocht te verminderen.

Helemaal tochtvrij 
Wil je het grondig aanpakken en gaan voor optimale isolatie? Dan adviseren wij de plaatsing van inhaakkozijnen. De naam verraadt het al: met deze techniek haken we een extra paar kozijnen vast aan je huidige schuifraam. Zo transformeren we jouw schuifraam in een draaikiepraam. Van de buitenkant zie je nauwelijks verschil, in gebruiksgemak én isolatie merk je dat wel degelijk. Er zijn tal van gangbare modellen en groottes beschikbaar, zonder twijfel op jouw situatie toepasbaar.  

Maatwerk gevraagd
Nu denk je misschien: wordt dat wel mooi? Wij plaatsen de beste kwaliteit ramen en inhaakkozijnen met een slank profiel. Dit is een ingreep waar je (bijna) niets van ziet, maar wel veel plezier aan beleeft. Maar uiteraard niet voordat we langs zijn geweest om een vakkundige diagnose te stellen. We werken altijd in nauw overleg met jou. 

Nieuwe kozijnen? Kies triple glas!

Je kozijnen vervangen hoef je – als je gelukt hebt – maar één of twee keer voor je huis te doen. Wanneer je dit wil doet, vraag je je vast wel eens af: ‘Hoe kan ik met mijn kozijnen slimmer energiekosten besparen?’ De Kozijnendokter heeft hét antwoord voor je.

Triple glas of drievoudig glas is het beste isolatieglas dat nu op de markt is. Er hangt een prijskaartje aan, maar deze investering verdient zich al snel terug. Eén blik op de lagere energierekening zegt genoeg.

Nieuwe kozijnen? Kies triple glas!

Speciaal isolerend glas

Ga je je woning verduurzamen en beter isoleren? Dan is het plaatsen van duurzaamheidsglas als HR++ of triple glas een aanrader. Maar wat als je eigenaar bent van een historisch of monumentaal pand? Bekijk dan de volgende mogelijkheden die passen bij jouw pand.  

Speciaal isolerend glas

De verschillende soorten isolatieglas

Ben je je aan het oriënteren op verduurzaming van je huis? De tijd dat je kon kiezen tussen enkel- of dubbelglas is voorbij. Tegenwoordig hebben we het ook over HR(+++) glas, triple glas en zelfs een combinatie van die twee. Kortom: de keuze is reuze. Maar wat valt er nu precies te kiezen?  

De verschillende soorten isolatieglas

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.