• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Nieuwe kozijnen? Kies triple glas!

Triple glas HR+++: het beste isolatieglas

  • 09 september 2021

Je kozijnen vervangen hoef je – als je gelukt hebt – maar één of twee keer voor je huis te doen. Wanneer je dit wil doen, vraag je je vast wel eens af: ‘Hoe kan ik met mijn kozijnen slimmer energiekosten besparen?’ De Kozijnendokter heeft hét antwoord voor je.

Triple glas of drievoudig glas is het beste isolatieglas dat nu op de markt is. Er hangt een prijskaartje aan, maar deze investering verdient zich al snel terug. Eén blik op de lagere energierekening zegt genoeg. 

Hoe is triple glas opgebouwd?
Triple glas is makkelijk te herkennen: drie glasplaten met twee afstandhouders die meestal worden opgevuld met argongas. Kijk maar eens goed naar een raam van triple glas, je ziet meerdere ‘glaslagen’. De buitenste twee glasplaten hebben een hoogrendementscoating. Daarom is HR+++ een andere benaming voor dit soort isolatieglas.

Soundcontrol als extra isolatie
Je kunt ook nog kiezen voor geluidswerend glas. Ideaal in een lawaaierige omgeving als een stad, of voor woningen die aan een drukke weg liggen. Geluidswerend glas is niet heel anders dan hoogrendementsglas. Bij hoogrendementsglas zit er een gaslaagje tussen de verschillende lagen glas. Bij geluidswerend glas zit er een folie tussen. Deze folie is geluidsdempend.

Om nog meer decibels op te kunnen nemen, kun je kiezen uit verschillende glasdiktes. De twee, of meer, glaslagen bestaan uit verschillende diktes. Hierdoor wordt het geluid dat uit meerdere toonhoogtes bestaat afgeremd.

Hoe bespaart triple glas energie?
Raamkozijnisolatie wordt gemeten met de U-waarde, ook wel Ug genoemd. De U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²K en staat voor het aantal Watt dat onnodig wordt verbruikt per m² glas. Hoe lager de U-waarde, hoe minder Watt en energie er wordt verspild.

U-waardes vergelijken
De afbeelding hieronder geeft een goed voorbeeld van de werking van triple glas als isolatieglas. De lage U-waarde zorgt ervoor dat er minder Watt nodig is om de binnenruimte op 20 graden Celsius te houden.

U-waardes van triple glas
Dit isolatieglas heeft verschillende U-waardes, afhankelijk van de glasdikte en het gas waarmee de afstandhouders worden opgevuld. Hieronder staan de U-waardes op een rij, voor de kleinste glasdikten en de grootste glasdikten:

  • 24 mm glas, U-waarde = 0,8
  • 28 mm glas, U-waarde = 0,7
  • 40 mm glas, U-waarde = 0,6

De voordelen van triple glas op een rij

  • Het beste isolatieglas van alle glassoorten.
  • Het minste energieverbruik.
  • Een lagere energierekening.

Extra tip: energie besparen met kozijnmateriaal
Wil je bij het vervangen van je kozijnen nóg meer energiekosten besparen? Kies dan ook het kozijnmateriaal uit op basis van de U-waarden. Aluminium kozijnen hebben de laagste U-waarde, terwijl kunststofkozijnen de hoogste U-waarde hebben. Houten kozijnen zitten ertussenin.

Kozijnen vervangen met vakmanschap
Denk je ondertussen: ‘Ik wil wel nieuwe kozijnen met triple glas als isolatieglas’? Laat ze plaatsen door de ervaren vakmensen van de Kozijnendokter. Zij weten precies welk soort triple glas het beste past bij jouw huis. Zij maken je kozijnen op maat, zodat ze helemaal voldoen aan jouw wensen. Neem contact met ons op of bel naar 070 383 67 14. We komen dan vrijblijvend bij je langs.
 

Recente blogposts

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.