• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

7 punten om op te letten:

Hoe kies ik de juiste kozijnen?

  • 04 augustus 2021
  • 2 minuten minuten leestijd

Bij het vervangen van je kozijnen moet je vooraf een aantal keuzes maken. Een belangrijke keuze is voor welk materiaal je kiest. Zo heb je houten kozijnen, kunststof kozijnen en aluminium kozijnen. Welk materiaal het beste bij jouw situatie past hangt van een aantal zaken af. Bij de keuze voor een nieuw kozijn moet je zeker op deze 7 punten letten. 

7 punten om op te letten: 

1. Stijl 

Je kozijnen zijn het visitekaartje van je woning. Ze doen veel voor de uitstraling van het huis. Denk daarom goed na over zowel het materiaal als de kleur van de kozijnen. 

2. Onderhoud 

Denk na over de mate van onderhoud die je bereid bent te plegen aan je kozijnen. Het ene materiaal vereist meer aandacht dan het andere.  

3. Isolatiewaarde 
Kijk naar de isolatiewaarde van de verschillende materialen. Weeg dat af tegen de mate van isolatie die voor jouw huis gewenst of geschikt is. Met hoogrendementsglas (HR) bespaar je energie.  

4. Vergelijk prijzen 
Als je eruit bent: kijk naar de prijzen van verschillende vakmannen. Houd wel in het oog dat goedkoop vaak duurkoop is.   

5. Investeren 
Kozijnen zijn een investering voor de lange termijn. Duurzame materialen gaan langer mee omdat ze minder onderhoud nodig hebben. Weeg de prijs daarom af tegen het materiaal.   

6. Type
Denk na over welk soort kozijnen het beste passen bij het type raam dat je hebt. Een valraam vraagt om ander soort kozijnen dan een draaikiepraam of een vast raam.  

7. Vakmensen 
Tot slot: laat je kozijnen plaatsen door echte, ervaren vakmensen. Onze kozijnexperts werken met zorg, aandacht en passie voor het vak. De kozijnen die jij voor ogen hebt worden op maat gemaakt. Vraag een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.

Recente blogposts

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.