• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Aluminium kozijnen: slank, elegant en supersterk

Waarom aluminium kozijnen bij jouw woning passen?

Denk je na over de aanschaf van aluminium kozijnen? De materiaalkeuze doet veel met de uitstraling van je huis. Zo is hout het meest charmant bij een woning met een klassieke uitstraling, terwijl aluminium het best tot zijn recht komt in een modern, industrieel pand. We zetten de (duurzame) kenmerken van aluminium voor je op een rij. 

  • Gaat je voorkeur uit naar slanke, onopvallende kozijnen? Dan zit je goed met aluminium. Dit materiaal is namelijk ultrastevig, waardoor het ook met een slank profiel genoeg ondersteuning biedt voor je raamkozijn.  
  • Aluminium kozijnen zijn een prachtig alternatief voor bestaande stalen kozijnen, die je vaak in een jaren ‘30-woning ziet. Stalen kozijnen worden nauwelijks meer verkocht en zijn om die reden ook erg prijzig. Met aluminium kozijnen bereik je hetzelfde effect qua isolatie, duurzaamheid en uiterlijk.  
  • Aluminium is duurzaam, isoleert uitermate goed en neemt geen vocht op. Met als gevolg dat er geen rot of roest ontstaat in je kozijnen.  
  • Aluminium is niet vatbaar voor uv-straling, in tegenstelling tot andere materialen. Daardoor vervormen ze niet en hebben ze niet te lijden onder weerselementen als warmte en kou. 
  • Is poetsen niet jouw favoriete bezigheid? Dan zit je goed met aluminium kozijnen. Ze zijn namelijk elektrostatisch, waardoor ze geen vuil aantrekken.  
  • Qua kleurkeuze is er een breed aanbod, dit materiaal kan namelijk gepoedercoat worden. Aluminium kozijnen zijn ook verkrijgbaar in verschillende profielen. Net als kunststof kozijnen zijn ze bijvoorbeeld verkrijgbaar met een realistische ‘houtnerf’.  

Houd er rekening mee dat:

  • Aluminium niet het goedkoopste materiaal is, vergeleken met staal of kunststof. Daar staat tegenover dat raamkozijnen vervaardigd uit aluminium langer meegaan. Een investering die de moeite waard kan zijn.  
  • Je de kleur maar één keer kiest: aluminium kozijnen zijn niet overschilderbaar. Mocht je na een aantal jaren toch behoefte hebben aan een kleurverandering, houd er dan rekening mee dat de kozijnen volledig gedemonteerd moeten worden.

Project in beeld

De Kozijnendokter werd benaderd voor een appartement in het Bezuidenhout. De oude stalen kozijnen waren aan vervangingen toe en zijn vervangen voor goed isolerende aluminium exemplaren. Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het project Bezuidenhout in Den Haag.
 

Onderhoud aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn prachtig en perfect voor een industriële look. Op duurzaamheidsgebied staan ze bekend om een hoge isolatiewaarde, ondanks hun slanke, elegante profiel. Een win-win, dus. Maar hoe houd je ze schoon? Lees gauw verder. 

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.