• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Hoe houd je aluminium kozijnen schoon en gezond?

Heb je thuis al aluminium kozijnen? Of overweeg je dit materiaal, maar wil je eerst meer weten over het onderhoud? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kan houden. Om je een Google-zoekmarathon te besparen, zetten wij ze voor je op een rij.  

We beginnen bij het begin: aluminium is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. De poedercoating (de beschermende kleurlaag) aan de buitenkant vormt een beschermende oxidelaag. Dit gaat corrosie en kleurvervaging tegen. Van afbladderen of scheuren is dan ook geen sprake. Daar komt bij dat de beschermende laag én het gebrek aan kieren of gleuven een vuilafstotende werking hebben. 

Waar moet je dan wél aan denken in het onderhoud van aluminium?  

  • Maak de kozijnen ongeveer 2 keer per jaar schoon. Dat is een kwestie van: spoelen, soppen met (mild) schoonmaakmiddel en een microvezeldoek. Eventueel behandelen met een speciaal smeermiddel dat de coating reinigt, polijst en beschermt.    
  • Controleer tijdens de schoonmaakbeurten ook de scharnieren. Zijn ze schoon? Bewegen ze nog soepel? Als ze stroef lopen, kan je ze behandelen met een niet-vet smeermiddel. Stroef geworden rubber kan je behandelen met rubbervet. 
  • Soms hebben je kozijnen specialistisch onderhoud nodig. Daar komen wij in beeld. Laat je de kozijnen vervaardigen en plaatsen door de Kozijnendokter? Dan ben je gegarandeerd van een goede service.  

Wist je dat de kleurkeuze bij aluminium kozijnen onzettend breed is? Dit materiaal kan namelijk in elke gewenste kleur gepoedercoat worden. Daarnaast zijn aluminium kozijnen ook nog eens verkrijgbaar in verschillende profielen, net als kunststof kozijnen kan je bijvoorbeeld kiezen voor een profiel met een realistische ‘houtnerf’.  Ga je toch liever voor klassiek en multi-aanpasbaar? Dan is hout jouw go-to materiaal.

Lokale parel  
Woon je in de regio Haaglanden en staan kwaliteit en goede service bij jou voorop? Ga je liever voor een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn kozijn? Vraag dan een offerte of een vrijblijvend consult aan via ons contactformulier. Je kan ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op 070 383 67 14. De Kozijnendokter komt graag langs voor een vrijblijvend gesprek. 

De plus van aluminium kozijnen

Bij aluminium kozijnen denk je misschien aan 'industrieel' en 'modern'. Dit materiaal geeft je kozijnen een verfijnde, elegante look. Wat moet je nog meer weten over dit soort kozijnen? We vertellen je graag er alles over. 

De plus van aluminium kozijnen

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.