Projecten


Nirwana

De Kozijndokter heeft de eervolle opdracht uitgevoerd aan het eerste flatgebouw van Nederland, het Nirwanaflat anno 1918.

In overleg met bewoners en de VVE beheerder zijn alle ramen en deuren vervangen en voorzien van isolatieglas. Door nieuwe onderdorpels te plaatsen blijft het aangezicht hetzelfde en heeft de sfeervolle flat haar ambiance en allure behouden.

Een fantastisch project aan een markant gebouw waar wij met trots op terugkijken.

Klik op de foto voor meer foto's!

van Imhoffstraat

Aan ons poject aan de van Imhoffstraat ging een grondig vooronderzoek vooraf. Hoe blijft de 100 jaar oude stijl behouden? Echter, is het nog te reapareren? Snel waren in overleg met de opdrachtgever beide vragen snel beantwoord. De schade was te groot en de kosten om isolatieglas te plaatsen in bestaande bouw zou te kostbaar worden.

Door volledig nieuwe kozijnen te plaatsen in de stijl die het pand verdient heeft het zijn uitstraling behouden en is met HR++ glas weer klaar voor een mooie, energiebesparende toekomst.

Klik op de foto voor meer foto's!

Jacob mosselstraat

Een geweldig project waar niet te veel veranderd moest worden. Zoveel schoonheid wil je niet aan tornen. Maar het kon niet anders dan enige aanpassingen aan hedendaagse normen.

Wij hebben dit jaren 30 huis voorzien van nieuw monumentenglas en tevens de ramen voorzien van tochtstrippen die passen in het plaatje. Zo is met minimale ingrepen optimaal wooncomfort van nu gerealiseerd en de sfeer behouden.

Klik op de foto voor meer foto's!

Frederik hendriklaan

Een statig pand in een statige wijk verdient een optimale staat van onderhoud, en toch aan de hedendaagse normen te voldoen.

Door het in originele staat verkerende glas in lood te voorzien van voorzetramen blijft het pand zijn charme houden. Tevens wordt de isolatie optimaal waardoor energiebesparing om de hoek komt kijken en het woongenot als vanouds blijft.

Het monumentenglas is geciseleerd waardoor het weer in perfecte staat verkeerd en decennia lang meekan.

Klik op de foto voor meer foto's!

Cornelis de Witlaan

In dit statige pand aan de Cornelis de Witlaan zijn de ramen vervangen voor monumentenglas.

Een duidelijke opdracht van de opdrachtgever was om het pand en zijn aanzien te respecteren, toch te voorzien van bepaald glas wat isoleert en wat geen afbreuk zou doen aan de sfeer en het aanzicht.

Tevens zijn de gebrandschilderde glas in lood ramen voorzien van voorzetglas waardoor optimale isolatie gecombineerd wordt met behoud van sfeer en architectuur.

Klik op de foto voor meer foto's!