• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Vervanging stalen kozijnen voor betere isolatie en ventilatie

Kozijnendokter licht toe

Elke projectaanvraag die we ontvangen begint met overleg en advies. Wat wil de klant? Is het haalbaar? Hoe kunnen we de kozijnen optimaliseren in uitstraling, gemak en duurzaamheid? Alles is van belang. Details als: op wat voor soort vensterbank sluit het raam aan? Een hardstenen vensterbank vraagt bijvoorbeeld om stalen kozijnen.

Wij kijken met een scherp oog en stellen een gepersonaliseerd plan op op basis van jouw wensen en de oorspronkelijke architectuur van het huis. En zeg nou zelf: zonder juiste diagnose is er ook geen goede behandeling mogelijk.

Isolatiewaarde 
Zodra we voorgaande dingen scherp hebben, komt oprichter Eric langs om alles nauwkeurig op te meten. Hij kijkt ook meteen hoe we het pand zoveel mogelijk kunnen verduurzamen. Bij dit appartement zijn de kozijnen aan de buitenkant groen gepoedercoat, aan de binnenzijde wit. We hebben gebruikgemaakt van triple glas, dat is duurzaam en heeft een hoge isolatiewaarde.

Bij isolatie spreken we ook wel over de U-waarde, dat is de mate waarin het materiaal warmte doorlaat. Bij standaard enkelglas ligt die waarde rond de 6. Met triple glas zit je daar ver onder, met een waarde van slechts 0.6. Daarmee bespaar je stookkosten en ben je ook nog eens duurzaam bezig.  
 
Ventilatie 
Als je gaat isoleren, moet je ook ventileren. Zo voorkom je schimmel en condens op de ramen. Daarom hebben we elk raamkozijn voorzien van ventilatieroosters. Door ze ieder apart te voorzien van roosters blijft de glaslijn mooi. Zo doen we recht aan zowel het gebruiksgemak als de uitstraling van de kozijnen.  

Nieuwsgierig geworden?
Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies via 070 383 67 14.

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.