• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Kunststof kozijnen: onderhoudsvriendelijk en goed isolerend

De duurzame plus van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen, vroeger behoorlijk verguisd maar nu steeds populairder. Juist vanwege de onderhoudsvriendelijkheid, hoge isolatiewaarde en de scherpe prijs. Ken jij al de pluspunten van kunststof als materiaalkeuze voor jouw kozijnen?

We zetten de kenmerkende eigenschappen van kunststof kozijnen graag voor je op een rijtje. Zodat we samen de juiste keuze passend bij jouw wensen maken. 

Voordelen

  • Ga je voor betaalbaarheid? Dan zit je goed met kunststof kozijnen. Dit materiaal is het voordeligst in aanschaf. Daarnaast zijn de onderhoudskosten beperkt. 
  • Kunststof is de koning wat isolatie betreft. Waarom? Kunststof kozijnen zijn hol vanbinnen. Die holte is opgedeeld in kamertjes, gevuld met (vanzelfsprekend) droge lucht. Die dienen als een warmtebuffer en dragen bij aan een betere isolatie.  
  • Kunststof kozijnen gaan uitzonderlijk lang mee. 

Goed om te weten: 

  • De betaalbaarheid van kunststof heeft ook een keerzijde. Ondanks de onderhoudsvriendelijkheid, is het materiaal niet ultrastevig. Met dit materiaal is een slank profiel geen optie: kunststof kozijnen zullen altijd breder uitvallen en daardoor extra goed zichtbaar zijn in de gevel. 
  • De afwerkingskeuzes van kunststof kozijnen zijn beperkter, vooral als het op kleur en vorm aankomt. De keuze van kleur en vorm is definitief. Je kunt de kozijnen niet later een andere kleur of vorm geven. Dit kan wel bij houten kozijnen. 

Onze kunststof kozijnen zijn leverbaar in allerlei soorten, maten en kleuren. We hebben de volgende merken in ons assortiment: Aluplast, Gealen, K-vision en Kommerling. Tegenwoordig zijn er zelfs kunststof varianten met een natuurgetrouwe houtlook beschikbaar. 

Tips voor het onderhoud van kunststof kozijnen

Ben je al eigenaar van kunststof kozijnen? Of overweeg je de aanschaf ervan? Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen vanwege de onderhoudsvriendelijkheid. Kunststof kozijnen zijn zeker onderhoudsvriendelijk, maar geen enkel materiaal kozijnen is compleet onderhoudsvrij. De Kozijnendokter geeft advies: 

Tips voor het onderhoud van kunststof kozijnen

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.