• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Zo houd je kunststof kozijnen in optimale staat

Ben je al eigenaar van kunststof kozijnen? Of overweeg je de aanschaf ervan? Veel mensen kiezen voor kunststof kozijnen vanwege de onderhoudsvriendelijkheid. Kunststof kozijnen zijn zeker onderhoudsvriendelijk, maar geen enkel materiaal kozijnen is compleet onderhoudsvrij.  

Wat kan je doen om je kunststof kozijnen in optimale conditie te houden? De Kozijnendokter geeft advies. 

Je hoeft maar één ding te doen om kunststof kozijnen schoon te houden: regelmatig schoonmaken. Waar houten kozijnen eens in de zoveel tijd een verfbeurt nodig hebben en aluminium af en toe vraagt om een speciale behandeling met smeervet, ben je bij kunststof kozijnen klaar met een halfjaarlijkse poetsbeurt.

Tip #1: houd je kozijnen schoon
Het belangrijkste onderhoud aan kunststof kozijnen is het schoonmaken ervan. Reinig zowel de binnen- als de buitenkant van de kozijnen liefst één of twee keer per jaar. Hierdoor voorkom je dat schurende of bijtende vuildeeltjes zich aan de kozijnen hechten en het oppervlak beschadigen.

Het schoonmaken zelf is eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is een handwarm sopje van water en allesreiniger en een doekje of een zachte spons. Neem de kozijnen af en vergeet daarbij vooral de hoekjes en onderste randjes niet. Zo zien je kozijnen er snel weer als nieuw uit.

Tip #2: wat je vooral niet moet doen
Kunststof is sterk maar niet onkwetsbaar. Om te voorkomen dat je jouw kozijnen beschadigt, doe dit vooral niet:

  • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen
  • Vermijd schuurmiddelen en oplosmiddelen
  • Ook producten met een harde buitenkant, zoals een schuurspons of borstel, kunnen het oppervlak van je kozijnen beschadigen
  • Verf je kunststof kozijnen niet

Tip #3: vergeet het hang- en sluitwerk niet
Ook het hang- en sluitwerk heeft maar weinig onderhoud nodig. Smeer eens per jaar de scharnieren en sluitingen met een smeermiddel dat geen vet bevat. Zo blijven de mechanismes soepel, wordt piepen van ramen en deuren voorkomen en blijft een optimale werking van de bewegende delen gegarandeerd.

Je ziet het: onderhoud van je kunststof kozijnen kost nauwelijks geld en moeite en levert veel op. Wanneer je deze drie onderhoudstips opvolgt, zul je een groot aantal jaren plezier en profijt hebben van je kunststof kozijnen.

Lokale parel  
Woon je in de regio Haaglanden en staan kwaliteit en goede service bij jou voorop? Ga je liever voor een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte of een vrijblijvend bezoek aan via ons contactformulier. Je kan ons natuurlijk ook telefonisch bereiken, op 070 383 67 14. De Kozijnendokter komt graag langs voor een vrijblijvend gesprek. 

De plus van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen, ze worden steeds populairder. Juist vanwege de onderhoudsvriendelijkheid, het duurzame karakter, de grote isolatiewaarde en scherpe prijs. Ken jij al de pluspunten van kunststof als materiaalkeuze voor jouw kozijnen?

De plus van kunststof kozijnen

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.