Houten Kozijnen

De Kozijnendokter is naast specialist in reparatie en onderhoud ook vakkundig in het plaatsen van nieuwe houten kozijnen. Soms is het voordeliger om nieuw te plaatsen, bijvoorbeeld als u een ander design en/of isolatieglas wilt toepassen, of als een kozijn zo verwaarloosd is dat reparatie kostbaarder wordt. Een rigoureuze stap is dan even nodig, maar dan heeft u een kozijn wat volledig naar uw eigen ontwerp is en voorlopig geen omkijken meer naar heeft.

Waarom houten kozijnen?

Houten kozijnen gaan lang mee. Als je houten kozijnen goed onderhoudt, is de levensduur ongeveer 15 tot 25 jaar voor zachthouten kozijnen en maar liefst 50 tot wel 75 jaar voor hardhouten kozijnen.

Hout is duurder dan kunststof kozijnen, maar voordeliger dan aluminium kozijnen. Maar hout kies je vooral omdat het bij het huis of bedrijfspand past. Hout geeft een warme uitstraling en heeft veel mogelijkheden om in verschillende designs te plaatsen.

Bovendien is hout makkelijk bewerkbaar. Bijvoorbeeld als je na enige jaren besluit om het pand in andere kleuren te schilderen. Of als er onverhoopt na enige jaren onderhoud noodzakelijk wordt, bijvoorbeeld aan de gevel. Dan kunt u dat makkelijker repareren dan met kunststof of aluminium zonder dat de sfeer en uitstraling van de gevel veranderd.

Hardhouten kozijnen zijn zeer weersbestendig en worden daarom voornamelijk gebruikt voor de buitenkant van een huis of winkelpand.

Zachthouten kozijnen zijn kwetsbaarder voor weersomstandigheden zoals regen en hagel en daarom het beste geschikt voor gebruik binnen de woning of winkelpand.

De Kozijnendokter adviseert u graag over de mogelijke toepassingen en prijzen van houten kozijnen. Wij zorgen dat u een uniek stukje gevel krijgt zoals dat nergens anders is.