Isolatieglas

Isolatieglas is een verzamelterm van alle glassoorten die geen enkel glas zijn. Dit zijn onder andere de diverse varianten HR ramen, maar ook voorzetramen en monumentaal glas. De Kozijnendokter levert alle soorten en in alle maten.

HR glas (hoog rendementsglas)

Ook voor Hoog rendements glas, zogenaamd HR glas, bent u bij De Kozijnendokter aan het juiste adres. Zo heeft u alles onder 1 dak, wel zo handig en efficiënt.

Hoog rendements glas is er in diverse varianten. Zo kunt u HR (zogenoemde dubbelglas), HR +, HR++ of zelfs HR+++ glas in uw kozijnen of deuren plaatsen. Wij geven u graag het juiste advies.

HR glas isoleert beter dan enkel glas. Zo bespaart u een hoop geld op uw energierekening!

Bij het kiezen van isolatieglas kunnen verschillende factoren van invloed zijn. Bijvoorbeeld welke U waarde u moet kiezen, en welke glasvariant daarbij hoort. Tegenwoordig is zelfs tripple glas verkrijgbaar, maar misschien heeft u wel voldoende aan HR+ of HR++ glas.

HR glas is ook verkrijgbaar met een zonwerende coating. Wij helpen u graag bij uw beslissing.

Tips!

Als u niet weet wat voor glas u nu in uw kozijnen of deuren hebt zitten, kijk dan naar de aanduiding in de rand tussen de glasplaten: HR, HR+ of HR++. Als er geen aanduiding in staat, dan gaat het bijna altijd om gewoon dubbelglas of HR-glas van voor 1996.

HR++ glas is iets duurder dan standaard dubbel glas, maar dit verschil verdient u binnen 2 jaar terug via een lagere energierekening.

Onderhoud de kozijnen goed, zodat de dubbele beglazing minder snel 'lek' raakt of breekt.

Isolerend glas (vooral HR++ glas) kan leiden tot condensvorming op koude vlakken in huis. Goede ventilatie voorkomt dit, bijvoorbeeld ventilatieroosters boven het isolatieglas, net als verdere isolatie van de woning. Ook hierin adviseren wij u graag.