Schuifraam isolatie

Heeft u momenteel klassieke schuiframen? Dan is de kans groot dat u veel last van vocht en toch heeft. Deze klassieke schuiframen hebben veelal enkel glas, daardoor is het moeilijk om ze tochtdicht te krijgen.

Er bestaan een aantal mogelijkheden om dit voor een heel groot deel op te lossen.

  • Het bestaande schuifraam en bovenlicht kunnen worden voorzien van monumentenglas en de bijbehorende tochtafdichting. Hiermee verminderd u het tochtprobleem met circa 60 tot 70%.
  • De bestaande kozijnen kunnen worden voorzien van 56mm schuifraam en bovenlicht HR++ isolatieglas, bijbehorende balansveren en tochtafdichting. Dit verminderd het tochtprobleem al met zo'n 85 tot 90 %.

Schuifraam isolatie van de Kozijnendokter

Wanneer alleen 100% tochtvrij goed genoeg is, dan bent u bij de Kozijnendokter aan het juist adres! Wij kunnen voor u 'inhaakkozijnen' plaatsen in de bestaande kozijnen. Met deze inhaakkozijnen blijven de bestaande kozijnen gehandhaafd en worden de nieuwe kozijnen in de bestaande kozijnen ‘gehaakt’. Onze inhaakkozijnen hebben zeer smalle stijlen en dorpels (met daarin een raam of deur). Hierdoor zal er voor het zicht bijna niets veranderen, maar bent u wel voorzien van een schuifraam dat voldoet aan de eisen van vandaag de dag.
Meestal worden draaikiep- of binnendraaiende ramen en deuren toegepast met meerpuntsluitingen. Deze inhaakkozijnen kunnen we meestal geheel of bijna gelijk aan de bestaande detaillering maken, de gewenste glasdikte en detailleringen ten behoeve van draaikiepbeslag zijn de enige beperkingen.

Zijn uw huidige schuiframen aan vervanging toe? Neem vandaag nog contact met ons op! De Kozijnendokter adviseert u graag over de mogelijke toepassingen en prijzen van schuifraam isolatie.