• info@kozijnendokter.nl
  • 070 383 6714
  • 070 383 6714
 

Speciaal duurzaam en isolerend glas

Uitermate geschikt voor de verduurzaming van een historisch pand

Ga je je woning verduurzamen en beter isoleren? Dan is het plaatsen van duurzaamheidsglas als HR++ of triple glas een aanrader. Maar wat als je eigenaar bent van een historisch of monumentaal pand? Bekijk dan de volgende mogelijkheden. 

Voorzetramen 
Voorzetramen bieden de mogelijkheid om de enkelglazige ramen van je oude, historische pand te transformeren naar dubbelglas. Bij een voorzetraam wordt er een extra glasplaat aan de binnen- of buitenzijde van het al bestaande raamkozijn geplaatst.  

U-waarde
Met een voorzetraam creëer je een luchtspouw met droge lucht, dit zorgt voor een veel betere isolatie. De isolatiewaarde drukken we uit met de zogeheten U-waarde. Stelregel is: hoe lager de U-waarde, hoe beter. Om je een idee te geven: standaard enkelglas heeft een U-waarde (isolatiewaarde) van 5,8. Met een voorzetraam breng je die waarde terug naar ten minste 2,7.   

Glas in lood 
Bij een historisch of monumentaal pand wil je authentieke elementen zoals glas in lood bewaren. Dit hoeft geen ‘isolatiespelbreker’ te zijn. Ook glas-in-loodramen zijn te verduurzamen en isoleren.  

De Kozijnendokter behoudt de oorspronkelijke uitstraling van het glas in lood. Door het glas in lood uit het kozijn te verwijderen, om het vervolgens in dubbel glas te zetten en weer terug te plaatsen. Wij werken hiervoor samen met lokale partners. 

Nieuwe kozijnen? Kies triple glas!

Je kozijnen vervangen hoef je – als je gelukt hebt – maar één of twee keer voor je huis te doen. Wanneer je dit wil doet, vraag je je vast wel eens af: ‘Hoe kan ik met mijn kozijnen slimmer energiekosten besparen?’ De Kozijnendokter heeft hét antwoord voor je.

Triple glas of drievoudig glas is het beste isolatieglas dat nu op de markt is. Er hangt een prijskaartje aan, maar deze investering verdient zich al snel terug. Eén blik op de lagere energierekening zegt genoeg.

Nieuwe kozijnen? Kies triple glas!

Schuifraam-isolatie

Schuiframen: als je in een appartement, monumentaal of historisch pand woont ken je ze wel. Ondanks de prachtige klassieke uitstraling en lichtinval, veroorzaken schuiframen vaak tocht. Niet in de laatste plaats omdat de schuiframen vaak enkelglazig zijn. Wat kan je doen om je schuifraam en huis tóch beter te isoleren? 

Schuifraam-isolatie

De verschillende soorten isolatieglas

Ben je je aan het oriënteren op verduurzaming van je huis? De tijd dat je kon kiezen tussen enkel- of dubbelglas is voorbij. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten isolatieglas, die ieder hun eigen meerwaarde hebben. Kortom: de keuze is reuze. Maar wat valt er nu precies te kiezen?  

De verschillende soorten isolatieglas

Kozijnen vernieuwen of verduurzamen?

Woon je in de regio Haaglanden en zoek je naar nieuwe of verbeterde kozijnen? Voor de renovatie of verduurzaming van jouw pand? Ga je liever voor vakmanschap en een uniek ontwerp dan voor een dertien-in-een-dozijn-kozijn? Vraag dan een offerte aan of maak een vrijblijvende afspraak. Je kan ons natuurlijk ook bellen op 070 383 67 14 of mailen naar info@kozijnendokter.nl.